Живеещите в Западните покрайнини се притесняват от усложнената ситуация с COVID 19 в България

Проблемите пред които са изправени живеещите в Западните покрайнини българи обсъди в Босилеград  депутатът и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов.Той бе там по покана на Българско сдружение ГЛАС и КИЦ Босилеград.

„Основните им притеснения са свързани с учениците, които се обучават в България, нашите сънародници там не знаят каква форма на обучение ще имат, присъствена или онлайн.Силни са техните тревоги и по отношение ситуацията с пандемията от коронавирус.Тревожат се дали България ще затвори граници, защото те са икономически, финансово и емоционално свързани с България и пътуват ежедневно.

Остава и проблемът за начина, по който са третирани нашите сънародници с двойно гражданство там.        Те сигнализират, че подобно отношение няма към хора , които са без българско гражданство. Ще запозная не само колегите от нашата парламентарна група, но и представителите на всички партии с притесненията на нашите сънародници от Западните покрайнини“, заяви за Дарик Юлиан Ангелов.

В Кюстендил той се срещна с кметът на с.Шишковци Илияна Петрова, на с.Горна Гращица-Кирил Кирилов и с кмета на с .Драговищица  София Плачкова.Народният представител дари национални трикольори,исторически помагала и портрети на български революционери

Прочетете още