Жителите на Баня: Не искаме да сме част от "община" Обзор

В селото са недоволни, декларираха и нежеланието си да са част от новата община. Ностяват гласовете им да бъдат демократично зачетени

"Ние, гласоподавателите от с. Баня ясно и категорично, с огромно мнозинство, гласувахме ПРОТИВ. Въпреки отрицателният вот, както на с. Баня, така и на други населени места, в които се проведе референдума има вероятност да бъдем включени в новата община Обзор. Нещо, с което категорично не сме съгласни и искаме публично да изразим мнението си. През цялата кампания не беше потърсена и отразена нашата гледна точка, затова сега държим да я изразим публично в мирен протест и да бъдем най-накрая чути".

Това обявиха те, чрез писмо до медиите, дни след проведения местен референдум на територията на Обзор. Въпросът, на който те са отговорили отрицателно беше „Подкрепяте ли предложението за обособяване на нова община с център гр. Обзор, състояща се от населените места - гр.Обзор, с.Баня, с.Приселци, с.Раковсково, с.Паницово, с. Емона и с.Козница?“.

По този повод утре от 11.00 до 15.00 часа на площада пред кметството на с. Баня ще бъде проведено събрание.

"Целта ни е жителите на Баня и на другите населени места гласували "против" да изразим публично несъгласието си да бъдем част от бъдещата община Обзор", съобщават още в писмото си до медиите жителите на селото.

Прочетете още