Жена загина, а десетки са ранени от взрива в жилищен блок във Варна

| България, Варна

Една жена загина, а десетки са пострадали от силния взрив, който разтърси тази нощ жилищен блок във Варна. 

Инцидентът е станал в блок 302 в квартал "Владислав Варненчик", а сигналът е подаден около 04:20 ч. Взривът е избухнал в апартамент на четвъртия етаж, избивайки прозорците и стените му и предизвиквайки пожари в съседните жилища. Едно от тях е било обитавано от загиналата жена. 

От блока са евакуирани 18 души, а в болница с обгазявания са настанени 4 жени и три деца. 

Веднага след взрива в болница „Света Марина” са били откарани 3 деца и майката на едното от тях, които са били обгазени. Малко-по късно две възрастни жени, също с обгазяване, са били отведени във Военноморска болница. Пострадалите не са били в тежко състояние, разкри пред Дарик д-р Мая Рашева, директор на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна.

На мястото на инцидента има медицински екипи, които преглеждат пострадали.

Собственик на взривения апартамент е 67-годишният Веселин Димитров, който е бивш служител на МВР. Той е в неизвестност и се издирва, заяви шефът на варненската полиция старши комисар Даниел Пашов. 

Причините за взрива се изясняват. Той не е предизвикан от газова бутилка, коментира кметът Иван Портних, който пристигна на мястото на инцидента. От общината декларираха готовност да предоставят подслон на пострадалите семейства. 

Една от версиите е, че в жилището е имало взривни материали. 

Чуйте в звуковия файл какво заявиха на извънреден брифинг окръжният прокурор на Варна Красимир Конов, кметът Иван Портних и старши комисар Даниел Пашов. 

Прочетете още