34 души са вече излекуваните от Covid-19, 498 е общият брой на заболелите

Завод за електробуси може да бъде изграден в Омуртаг

Областният управител на Търговище Митко Стайков проведе среща с генералния директор на немската фирма "Eurobus" Кристиян Зайц. Те обсъдиха възможностите за инвестиции в Търговищка област.
Немската фирма се занимава с производство на електрически автобуси в Германия и Казахстан, като има намерение да разшири производствената си дейност и в България.
По време на срещата Стайков определи местоположението на област Търговище като стратегическо и изтъкна, че в региона има достатъчно професионално подготвени кадри за работните места в евентуалния завод, който по всяка вероятност ще бъде в Омуртаг, където работи и заводът за ремонт на автобуси „Кента“.

По думите на Кристиян Зайц, немската фирма има амбиция да произвежда до 100 електробуса годишно в партньорския завод, като в производството им се очаква да са ангажирани близо 150 работници. Според намеренията на инвеститора, електробусите, конструирани в Омуртаг, ще бъдат реализирани както на българския, така и на чуждестранния пазар.
След срещата, г-н Зайц , придружен от областния управител и директора на завод „Кента“ Цанко Наумов са направили оглед на производствената база на завода в Омуртаг.

Прочетете още