Затвориха неврологичното отделение на болницата в Ловеч заради коронавирус

Неврологичното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч е затворено за 48 часа за почистване и дезинфекция заради пациент с положителна проба за коронавирус, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

На 11 юли в отделението е приет за лечение 75-годишен мъж. Той обаче напуснал самоволно болницата на следващия ден, но на 14 юли се върнал с грипоподобни оплаквания. Настанен е и е изолиран в белодробното отделение, а след положителен резултат от PCR тест днес е приведен в инфекциозното отделение.

Неврологично отделение е поставено под карантина, считано от 15 ч. днес, със заповед на директора на РЗИ – Ловеч, за 48 часа. Приемът на нови пациенти се преустановява. Болните, нуждаещи се от хоспитализация, ще бъдат насочвани към болницата "Сърце и мозък" в Плевен. Разпоредено е незабавното провеждане на крайна огнищна дезинфекция в отделението, изследване на медицинския персонал и хоспитализираните пациенти.

От РЗИ съобщават за още един заразен с COVID-19 - 68-годишен мъж от Ловеч, изследван като контактен на положително лице, обявено на 13 юли.
По негово желание мъжът е хоспитализиран днес в болница в София. Той ще бъде прехвърлен за наблюдение на РЗИ - София.

В Ловешка област общо диагностицираните случаи на коронавирус до момента са 30. От тях активни са 14 случая: 9 на домашно лечение, 5 – хоспитализирани. Излекуваните са 16.

Прочетете още