Затвор до 20 години грози французина, блудствал с три малолетни момичета

Добричкият окръжен съд остави за постоянно в ареста по искане на прокуратурата френския гражданин, обвинен за блудство с три малолетни момичета. Престъплението е извършено в периода от 24 декември 2019 г. до 9 януари 2020 г. в село Царичино, община Балчик, където пенсионираният французин живеел под наем. Две от жертвите на 63-годишния Ерик Ж. са на 11 години, а третото дете е на 10 години. Трите момичета, които са браговчедки, живеят в съседното на Царичино село Кремена.

На брифинг в окръжна прокуратура Добрич днес наблюдаващият случая прокурор Свилена Костова съобщи, че първоначално срещу французина е образувано досъдебно производство за  създаване и държане на порнографски материали,  за които са били използвани деца, а в последствие му е предявено обвинение за извършване на блудствени действия с повече от две малолетни лица, за което по закон се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години. От дома на френския гражданин са иззети като веществени доказателства лаптоп, фотоапарат и два броя USB устройства.

Установено е, че той пребивава в село Царичино от месец юли 2018 г. без да има адресна регистрация на територията на Република България. Първоначално французинът се запознал с родственици на децата, които са му помагали в домакинството, като са почиствали дома му. Ерик Ж. не е осъждан, но има криминалистическа регистрация във Франция от 2006 г. за отвличане на малолетно лице без използване на измама или насилие и за подкупване на непълнолетно лице. Към настоящия момент обвиняемият е пенсионер, а по негови данни във Франция е работел във фирма в гр. Лион, където се е занимавал с издаване на вестник за вътрешна комуникация, информираха още от прокуратурата.

Прокурор Свилена Костова съобщи още, че  сигналът до полицията е бил подаден от длъжностно лице, което работи в учебното заведение,  посещавано от децата. По случая е уведомена Агенцията за социално подпомагане в Балчик с оглед предприемане на действия от тяхната компетентност.

В момента активно се извършват действия по разследването, разпити на свидетели и се назначават необходимите експертизи, докладваха още от прокуратурата в Добрич.

Прочетете още