Затопля се, но ще превалява

Главно на юг и изток ще има слаби превалявания, заради циклонална дейност над Турция и Черно море

В събота преди обяд на отделни места в Южна България ще превали слабо. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от север-североизток. Най-високите дневни температури ще са от 11 до 16 градуса. В района на София ще е облачно, валежите са малко вероятни, а дневната температура ще е около 9, 10 градуса.

В неделя ще е предимно облчано и на отделни места, но главно на юг ще превали слаб дъжд, в планините слаб сняг. Максималните температури ще с от 10 до 15 градуса. В района на София ще е предимно облачно с най-висока дневна температура около 11, 12 градус.

В понеделник времето ще се променя. Ще е облачно, в следобедните часова ще започнат превалявания. Максималните температури ще са все още високи от 13 до 18 градуса, но вечерта на запад, а през нощта и над останалата част от страната бързо ще започнат да се понижават. В района на София ще е предимно облачно, през деня сравнително топло, следобед ще започнат превалявания, които през нощта срещу вторник е възможно да се примесват със сняг. Дневните температури бързо ще се понижат и привечер вече ще са около 4, 6 градуса.

Прочетете още