Започна почистването на водното сметище край Невестино

Започна разчистването на водното сметище, което се образува на мост на река Струма. Той се намира между селата Ямен и Четирци, община Невестино.  Тоновете боклуци са затлачили река Струма. Сега от общината са предприели действия по почистването на реката. След придошлите води част от моста бе разрушен и се натрупаха огромен брой боклуци. В момента моста е неизползваем и жителите на Четирци трябва да обикалят над 10 км., за да могат да пътуват за Дупница и АМ Струма. Мостът за сега няма да може да се ползва, той като са поддали основите.Той ще бъде ремонтиран, но когато атмосферните условия позволят това.

„ Събрхме до момента много пластмаса, много найлонови торбички. Всичко е  в черни чували и ще бъде  откарано в депото в  Самоков. И днес разчистваме, издърпваме много паднали дървета , много дънери и клони..Някои хора събират отпадъците на ръка от клоните, на които са се закачили. Други хора издърпват дървета“, заяви Василена Таскова- еколог на община Невестино.

Най- вероятно ремонта на моста ще започне през пролетта, ако бъдат намерени пари за финансиране на дейностите по укрепването му.

“ Като почистим отпадъците ще направим оглед- заварките, колоните. За това правя този подход. След това ще използваме 50- тонен кран, с който ще повдигнем моста, за да може да се прегледат основите и да се ремонтират. Но това не може да стане при тая вода. За това ще го затворим с един самосвал със земя, за да не се минава по него“, каза началник отдел Транспорт  в община Невестино Николай Мирчев.

Прочетете още