Започна лятната програма за децата на Регионална библиотека Враца

| България, Враца | dnews

Днес стартира  лятната програма на Регионална библиотека Враца, предназначена за младите хора и за децата, които обичат книгите. Отваря се лятна читалня за приказки за деца до 10 години всяка сряда. Мястото за приказки е зад Паметника на Хр. Ботев.

Началото бе поставено с любимата на малките ни приятели лятна читалня, проведена в парка зад паметника на Христо Ботев и паралелно във филиала ни в ж.к. Дъбника, пишат организаторите.

Гости бяха децата от детски градини „Слънце“, „Детски свят“, „Зора“ и „Радост“. А за да почете вълшебни приказки специално за децата дойде актьорът Емил Пеняшки.

 Децата отговаряха живо на закачките от страна на актьора, а накрая се показаха и като много активни танцьори.

„Заповядайте и вие при нас за едно забавно лято с магични приказки от цял свят! Всяка сряда ще четем едновременно и на двете локации до края на август.

Утре отваря архитектурна работилница за 3Д пъзели и разкази  за световни забележителности за деца – от 3-9 г. начало 10:00 часа, място: Детски отдел на РБ и филиал в ж.к. Дъбника.

Летните забавления на библиотекарите ще продължат и през м. юли с детска научна лаборатория и читателски клубове в тийн зоната на библиотеката.

Програмата  ще продължи до 27 август, съобщават организаторите.

Прочетете още