Задържаният на Орлов мост се оказа пиарът на Иванчева

| България

Пиарът на осъдената за подкуп кметица на "Младост" Десислава Иванчева - Петър Кърджилов е задържаният при възникналото напрежение на Орлов мост. Той нападнал възрастната жена, взел й бастуна и го хвърлил, крещейки във видимо неадекватно състояние "Махай се, ма!", информира „24 часа“. Жената разговаряла с репортери от телевизиите, като заявила, че е от провинцията и в нейното село се чудят какво правят тези хора в София, че нямат разрешение от общината и протестират незаконно. 

Напрежение на Орлов мост, има задържан

В този момент от шатрата дошъл Кърджилов, плиснал в лицето й чашата си, тя размахала бастуна си, той й го изтръгнал и го хвърлил на земята, наричайки я "мърла" и викайки "Ний сме тук за нашите деца".

Малко по-късно пиарът на Иванчева бил задържан от пристигналите на място полицаи. Според нападнатата жена той бил пиян.

„Госпожата ни псува и ни замеря с бастун. Не съм употребил алкохол. Боли ме! Няма причина за ареста. Документите ми са в палатката, искат да ме отведат без документи“, каза той преди да бъде откаран от полицията. Жената също беше отведена от органите на реда.

Протестиращите заявиха пред bTV, че възрастната жена обикаляла около лагера на „Орлов мост“ и ги обиждала. Тя преминала и през надписа от трева „Оставка“, направен на пътното платно на Орлов мост.

Блокадата на Орлов мост е незаконна, като продължават разговорите с протестиращите тя да бъде вдигната, каза днес заместник-началникът на отдел "Охранителна полиция" в СДВР Тони Димитров, цитиран от „Дневник“. Той допълни, че следобед е насрочен пореден разговор. Димитров помоли медиите да не присъстват на него, защото "разговорите протичат по друг начин, когато ги няма медиите".

Повишаваме тона с едно ниво при изразяване на нашето мнение за ставащото на протестите, каза три пъти днес Димитров. Той допълни, че вече са факт първите инциденти между блокиращи и недоволни.

Прочетете още