Задържан за публичен побой на баща пред детето му обжалва постоянна стража

Арестуваният преди дни за жесток побой на баща пред десетгодишното му дете в Панагюрище обжалва наложената му мярка "Задържане под стража". Делото ще се гледа днес от 14:00 ч. в Окръжния съд в Пазарджик. То ще се проведе по скайп заради ограниченията в извънредната ситуация около коронавируса.

Криминалният случай, потресъл средногорското градче, се разиграва в средата на миналата седмица. Луксозен "Ролс-Ройс" настига 46-годишен мъж, който е с десетгодишната си дъщеря пред училище, от колата слизат неколцина мъже и пребиват човека до припадък. Той е закаран в болница с комоцио, множество наранявания и в безсъзнание. Твърди, че не помнел какво се е случило. За радост, няма тежки и застрашаващи живота травми.

От участниците в побоя първоначално бяха задържани трима, двама от които обаче бяха освободени след 24 часа. В ареста остава само смятаният за основен инициатор на жестокото нападение - 35-годишен жител на село Оборище. При обиск полицията открива у него и незаконен пистолет "Браунинг" с патрони. В Панагюрище мъжът си е създал слава на мутра. Пребитият пък преди време е работел за него. Мотивите за престъплението се изясняват.

Прочетете още