АКФ: Задълбочават се проблемите в борбата с политическата корупция в България през 2020 г.

Според доклада няма нито едно корупционно престъпление, което да е наказано с ефективно наказание лишаване от свобода

Чуйте още от изводите на доц. д-р Наталия Киселова:

Задълбочават се проблемите в борбата с политическата корупция в България през 2020 г. Това е изводът, който прави Антикорупционният фонд в годишния си мониторингов доклад.

Служебни министри сигнализираха Гешев за нарушенията в АПИ

Негови автори са Андрей Янкулов и доц. д-р Наталия Киселова. Според доклада няма нито едно корупционно престъпление, което да е наказано с ефективно наказание лишаване от свобода.

Мнозинството от високопоставените длъжностни лица са предавани на съд за поведение, за което съдът преценява, че не е никакво престъпление.

ВСС трябва да се произнесе по юридически, а не политически за Гешев, коментира конституционалист

Министърът уволни шефа на АПИ заради спрените пътни ремонти

Антикорупционни институции 2020: проблемите се задълбочават

• Какви са резултатите от борбата с политическата корупция в България в последните пет години? • Колко политици и висши държавни служители в България са осъдени по обвинения за корупция? • Колко са оправдани? Колко от повдигнатите обвинения още не са влезли в съдебната зала? • Какво се случва с някои забравени разследвания? • За колко политици и висши държавни служители е установен конфликт на интереси? ???? Ежегодният граждански мониторинг на АКФ на над 45 ключови разследвания на корупция по високите етажи на властта от последните пет години и анализът на практиката на КПКОНПИ за установяване конфликт на интереси дават конкретни отговори на тези въпроси.

Posted by Антикорупционен фонд on Monday, July 19, 2021

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още