Ново разхлабване на мерките от понеделник

За 72 часа е задържан пътникът, заради когото самолет кацна принудително на Летище София

Изясняват се мотивите за действията на задържания

| България
test

За 72 часа е задържан индийският гражданин, заради когото самолет на" Ер Франс" принудително кацна на летище София. Това съобщи на брифинг Илиана Кирилова, градски прокурор и административен ръководител на Софийска градска прокуратура.

Повдигнато му е обвинение.

Самолет кацна аварийно на Летище София заради буйстващ пътник

Изясняват се мотивите за действията на задържания. Той е буйствал още в началото на полета. При задържането на летище София не е оказал съпротива.

„Работим по случая от снощи. Обвинението е за извършване на действия, които застрашават сигурността на полета. Той е буйствал още от началото на полета. Престъплението е тежко и за него се предвижда лишаване от свобода от 5 до 10 години. В момента на задържането си и малко след това не се е държал много адекватно. Той няма разумно обяснение за извършеното”, обясни завеждащият първо отделение на Национална следствена служба Ивайло Ангелов.

"Не мога да потвърдя, нито да отрека терористичен акт", каза той.

На индийския гражданин е осигурен преводач и служебен защитник, както и представител на Посолството на Република Индия в България.

Припомняме, че вчера, по време на полет, пасажерът - индиец, се държал арогантно с пътниците, нападнал членове на екипажа, ударил стюард, блъскал по вратите на пилотската кабина. Така командирът на самолета бил принуден да приземи машината в София.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още