XXI пленер на Дарик радио - с мисъл за днес и утре /ВИДЕО/

| България, Бургас

Вдъхновяваща и стилна, наслада и съзерцание в художествени образи... С тази енергия официално снощи в галерия "Георги Баев" в Бургас бе открита изложбата от XXI пленер на Българското национално Дарик радио - "Звук и цвят". Екпозицията обедени 12 утвърдени художници от страната и чужбина - Валери Чакалов, Васил Колев, Велислава Гечева, Веселин Дамянов-Вес, Георги Йорданов, Елена Георгиева, Емануела Ковач, Марта Райхел, Румен Атанасов, Румен Читов, Севда Потурлян и Стефан Божков.  В продължение на две седмици всички те твориха в комплекс "Магнолиите".

„2020 година ще бъде особено ценена от всички колекционери. Много малко са нещата - като артефакти, които се създадоха през всички тези 366 календарни дни. А тук има много красиви неща, в които човек може да намери идея за после, за утре..", каза изпълнителният директор на Дарик радио Радосвет Радев и постави в Бургас финалният щрих на събитието. 

Колекцията от произведения, създадени по време на пленерите на Дарик радио вече наброява над 800 картини, което я прави една от най-богатите частни сбирки на съвременно българско изобразително изкуство - хроника на новата истоия на страната ни.

"Време е част от колекцията на радиото с картини да има постоянен дом в Бургас", посочи с усмивка кметът Димитър Николов. 

Изложбата ще гостува в Галерия "Баев" до 20 септември. Входът е свободен.

Тази година "Звук и Цвят" се посвещава на изключителния художник, преподавател и приятел на Дарик радио - Андрей Даниел.

.

Прочетете още