Все още не е установена самоличността на загиналите при взрива във "Владиславово"

Рано е да се каже дали действията по взривяване на жилището са били умишлени

| България, Варна

Все още не е установена самоличността на загиналите при взрива в жилищен блок във варненския квартал "Владиславово". Това съобщи тази сутрин окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. Той уточни, че двете тела са открити в съседни апартаменти.

Не се изключва един от загиналите да е 66-годишният Веселин Димитровм бивш служител на полицията във Варна В един от най-пострадалите апартаменти той е живеел на семейни начала с жена, настанена в кризисен център за жертви на домашно насилие

Две са жертвите от взрива във Варна

Рано е да се каже дали действията по взривяване на жилището са били умишлени. Работи се по всички хипотези, както от нелеп инцидент, така и до умишлени действия. До момента са назначени няколко експертизи – химическа, съдебно-медицинска и биологична експертиза за ДНК профилиране, уточни прокурор Конов.

Пострадалите при взрива във Варна деца са в добро състояние

Няма потвърждение за взривни вещества в жилището, откъдето се предполага че е тръгнал пожарът, и в избените помещения. Не се е потвърдила първоначалната информация на съседи, че часове преди пожара са изнасяни вещи от жилището.

66-годишният Веселин Димитров, за когото се предполага, че е причинил взрива във Варна, е обявен за общодържавно издирване, съобщи директорът на варненската полиция старши комисар Даниел Пашов.

На 6 януари тази година Варненския районен съд е издал заповед за незабавна защита на съжителката на издирвания бивш полицай. Според заповедта Веселин е трябвало да напусне съвместно обитаваното жилище на четвъртия етаж в блока и да се въздържа от домашно насилие. Със заповедта му е било забранено да приближава адреса на местоживеене на пострадалата и нейното работно място на по-малко от 200 метра.

Днес започва конструктивното обследване на блок 302, в който вчера се случи трагедията. Ще бъде направена оценка на надеждността на конструкцията на панелния блок. Входът временно е без обитатели, без ток и вода.  

Прочетете още