Всяко пето дете не се спрява нито с математиката, нито с литературата

Данните сочат, че учениците, получили под 30 на сто от максималния брой точки на националното външно оценяване след VII клас по български език и литература, са приблизително 21%

Всяко пето дете не се справя с материала нито по български език и литература, нито по математика. Това е един от изводите в анализа на обучението от разстояние в електронна среда, изготвен от служебния екип на МОН.

Децата на образовани родители се справят по-добре с онлайн обучението

Данните сочат, че учениците, получили под 30 на сто от максималния брой точки на националното външно оценяване след VII клас по български език и литература, са приблизително 21%. На изпита по математика учениците, изкарали под една трета от точките, са почти половината.

Децата на родители със средно и висше образование се справят поне два пъти по-добре с учебния материал отколкото тези от необразовани семейства. Това е устойчив проблем за системата на образованието, но по време на дистанционното обучение разликата между двете групи е станала още по-осезаема, показват резултатите от анализа.

Данните от всички национални изпити сочат още, че обучението от дистанция се е отразило значително по-зле на учениците от по-слабо образовани семейства, отколкото на техните връстници, чиито родители са с по-високо образование.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още