Водата в Търговище ще бъде спряна за не повече от 12 часа

Ограничението се налага заради неотложен ремонт на довеждащия водопровод от язовир „Тича“

За 17 януари бе отложен големият ремонт на главния водопровод на язовир „Тича“, от който питейна вода черпят Търговище, Шумен и Велики Преслав. Това стана ясно по време на среща, в която участваха кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков, кметовете на Шумен и Велики Преслав и областният управител на Шумен. Целта на срещата бе да се коментира как създаденото неудобство да бъде по-лесно прието от живущите на територията на трите общини. Присъстващите експерти говориха за състоянието на довеждащия водопровод, предстоящите дейности и сроковете за тяхното реализиране.

По предложение на д-р Дарин Димитров и на Митко Стайков, през първите часове на ремонта екипите на ВиК ще работят по участъка на водопровода до отклонението за Търговище. Така водоподаването в града няма да прекъсва за повече от 12 часа.

По данни на управителя на ВиК-Търговище инж. Явор Миланов, резервоарите на пречиствателната станция са пълни и спирането на водата в Търговище почти няма да се усети.

По искане на кмета на Шумен Любомир Христов ремонтите ще се осъществят в почивните дни, за да не се затруднява работата на детските и учебните заведения. Очакванията са водоподаването на територията на Шумен да бъде прекъснато за 36 часа и водата да бъде пусната най-късно до понеделник, 20 януари.

За първи път ВиК-Търговище ООД ще участва в ремонтни дейности по довеждащия водопровод от язовира. Уговорено е три екипа на дружеството от Търговище да работят по трасето, като се очаква с обединени усилия ВиК-дружествата на Шумен и Търговище да реализират необходимите ремонтни дейности по-бързо.

Прочетете още