До 30 ноември се удължава срокът на извънредна епидемична обстановка

Внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София

С настоящата жалба искаме да изразим притеснението си и възмущението си от безчинствата, които се вършат ежедневно на кръстовищата „Орлов мост“, пред Софийския университет и на бул. „Цар Освободител, пише в жалбата

| България, Общество

Внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София. „Решихме да подадем жалба до прокуратурата и МВР за издевателствата, които се правят върху софиянци, ходят ни по главите вече не знам колко време, трябва нещо да вземе да се направи. Ние сме граждани, които не сме съгласни да излизат и да блокират кръстовищата от наше име. Не сме ги упълномощили ония хора там от наше име да се изказват и да правят зулуми“, каза Веселин Георгиев при влизането си в Съдебната палата, предаде БГНЕС.

„С настоящата жалба искаме да изразим притеснението си и възмущението си от безчинствата, които се вършат ежедневно на кръстовищата „Орлов мост“, пред Софийския университет и на бул. „Цар Освободител“, забулени под формата на мирен протест. Търсим вашето съдействие за прекратяване на тези хулигански действия“, пише в жалбата.

Колкото до формите на хулиганство, Георгиев посочи публикации в медиите. Той отбеляза, че не е ходил лично при протестиращите. „По снимки от медиите - правят си софри, алкохол, скари, използват дворовете на живущите там по нужда, смърди всичко, а самото блокиране нарушава правата на всичките. Не знам колко са - няколко десетки, и стотици да са, не могат да ходят по главите на 2 милиона софиянци“, посочи той.

„Ние също сме граждани на тази страна и имаме права. Искаме да ползваме правото си на свободно предвижване, правото си на работа и правото на поне малко почивка и спокойствие след и без това натовареното ни ежедневие“, се казва още в жалбата.

Внасят се и подписка, и както обясни Георгиев като доказателство има няколко снимки. Подписите са над 100 и са събирани в продължение на два дни по два часа на пилоните на НДК. „Не сме търсили масовост, по-скоро искаме бързо да ги внесем, за да може да се вземат мерки бързо“, посочи Георгиев.

Прочетете още