ВМРО: Здравият разум за помощите при новородено дете трябва да надделее

| България, Враца | dnews
На днешното заседание на Общински съвет–Враца не беше приет предложения от общинските съветници от ВМРО – Враца, Правилник за отпускане на еднократна финансова помощ за новородено или осиновено дете. Най-големите групи общински съветници от ГЕРБ и БСП се въздържаха. ДПС очаквано бяха против. 
"Излиза, че за да се приеме нещо смислено срещу ниската раждаемост и лошите демографски показатели, зависи от това кой ще го предложи!“, коментира председателят на групата на ВМРО Красимир Ангелов.
Той припомни, че същото се е случило и преди 8 години, когато предложеният от войводите Правилник за еднократна помощ при безплодие /за процедури инвитро/ също не е бил приет първоначално.

„След това здравият разум наделя и вече осем години нуждаещите се двойки разчитат от така необходимата помощ и се  раждат дългоочакваните рожби. След това други си приписаха заслуги, но това едва ли е от значение“, допълни Ангелов

Съветникът от ВМРО Момчил Янков бе категоричен: "Със сигурност правилникът който предлагаме не е дискриминативен спрямо многолюдните цигански семейства, а точно обратното - стимулиращ! Стимулиращ е, защото ще подтикне младите родители да завършат своето образование, за да получат тази финансова подкрепа от Община Враца.

"Разбира се няма да се откажем и скоро община Враца ще има адекватен нормативен документ, който ще постави като приоритет интереса на децата и отговорните бъдещи родители“, обещаха общинските съветници от ВМРО.
 
 

Прочетете още