Вкусът на Добруджа за втори път в Аспарухово

Много нови участници и на пазара в Добрич

| България, Добрич
Фермерско изложение "Вкусът на Добруджа" ще гостува на Аспарухово за втори път на 25 юли 2021 (неделя), от 14 до 19 часа, в централната част на Аспарухов парк.

На традиционното фермерско изложение в Стария Добрич в четвъртък, 22 юли, ще бъде първото участие на Людмила Шапар, която е от Литва, омъжена в България и живее в Балчик. Людмила изработва ръчно кукли „Тилда“ и украсява чаши с полимерна глина. Людмила ще участва и във фермерски пазар Балчик на 24 юли.

Ще гостува и Христина, представител на доброволческа общност, която се нарича „Човешка библиотека“. В нея участват читатели, писатели, редактори, коректори, преводачи, художници и други творчески деятели „Човешката библиотека“ е поредица, която мечтае да събере между кориците си топли текстове и когато затворим последната страница, да сме станали по-топли – вътре в нас, към околните хора, към целия свят: да сме станали по-човечни. За нас е важно да пестим дървета, затова се стараем да ползваме рециклиран офсет. Като алтернатива участваме в залесявания.“ Това сподели с нас Христина, която живее в София, но е от Добрич.

Отново на Фермерския пазар в Добрич са и фирма Гормоли от Плевен, които участваха миналата година с продукти студено пресовано масло от орехи и брашно от орехи. Драгомир Димитров ще представи два нови продукта на техния екип.

Освен това ще може да се наблюдава поредната он-лайн демонстрация на бърза и вкусна рецепта с фермерски продукти.

Прочетете още