Виртуална поредица „70 години – 70 послания” и виртуална разходка предлага РБ „Дора Габе”

| dnews

По повод 24 май, 70 години от основаването на Регионална библиотека „Дора Габе” и 150 години Библиотечно дело в  Добрич на сайта и фейсбук страницата си библиотеката предлага виртуална поредица, която включва книги с автографи на известни български писатели, поети и публицисти, добрички автори, изследователи на културата и историята на Добруджа и общественици с посланията им към четящите хора.

Книгите са подписани лично от техните автори и са подарени на библиотеката в различни периоди и по различни поводи. Изданията са белязани с уникалния почерк на дарителите и остават незабравим спомен от срещите с тях. Библиотечната колекция от 1180 тома съдържа произведения с автографи на Дора Габе, Валери Петров, Стефан Цанев, Дамян Дамянов, Николай Хайтов, Антон Дончев, Желю Желев, Асен Босев, Станка Пенчева, Христо Фотев, Любен Бешков, Верка Сидерова и още много други.

Чрез библиотечния си сайт 360º 3D, Регионална библиотека „Дора Габе” предлага и  панорамна виртуална разходка през Google Street View.

Гражданите и гостите на Добрич ще могат да откриват библиотеката изключително лесно, чрез най-ползваната мобилна навигация в света Google Maps, ще могат виртуално да се разходят в библиотеката преди да я посетят. Разходката е добра възможност 24 часа / 7 дни в седмицата потребителите да се запознаят с обхвата и разнообразието на дейности, които книгохранилището предоставя.

Виртуалната разходка е достъпна през началната станица на сайтаhttps://libdobrich.bg/на библиотеката или през меню Контакти / Виртуална разходка

Прочетете още