34 души са вече излекуваните от Covid-19, 498 е общият брой на заболелите

Видински криминалисти иззеха канабис, нелегален тютюн и артефакти

| България, Видин, Враца

При спецоперация, проведена под надзора на прокуратурата,  на територията на гр. Димово е задържан местен жител, образувани са две досъдебни производства. В условията на неотложност криминалисти извършили личен обиск на 35-годишен мъж. У него открили 6 грама зелена суха маса и цигара с 0.5 грама трева. При полевия наркотест листната маса реагирала на канабис. Последвали претърсвания на два адреса, свързани с  мъжа – в Димово и в местността „Барата“, в землището на градчето. Във фургон, в земеделския имот,  разследващите намерели и иззели 70 грама зелена суха тревиста маса, която при полевия наркотест също индикирала на канабис. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващия екип продължава, в областната дирекция е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

Малко по-късно, в условията на неотложност, криминалисти извършили претърсване в частен имот, обитаван от 48-годишен жител на Димово. Там, открили и иззели кашон с 2 кг. нарязан тютюн без бандерол, електрическа машинка за пълнене на цигари, металотърсач и множество предмети с белези на артефакти – 31 монети и пет пръстена, части от накити, две монети и пръстен от жълт метал. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващите продължава, образувано е досъдебно производство по чл.278, ал.1 от Наказателния кодекс.

Още 0.780 кг нарязан тютюн без бандерол иззели полицаи от дома на друг жител на гр. Димово. По случая в РУ-Белоградчик е заведена преписка с оглед проверка за наличие на достатъчни данни за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс.

Прочетете още