Ветово на протест, хората си искат кмета

| България, Русе

Стотици ветовчани излязоха на протест. Те се събраха днес на обяд пред сградата на общината с  искане да бъде отменено решението на ОИК Ветово, с което д-р Мехмед Мехмед бе отстранен от длъжност в началото на седмицата. До това се стигна след подаден сигнал от страна на бившия зам-кмет на общината Ивайло Кадишев, който беше победен от д-р Мехмед на последните местни избори. В сигнала се твърди, че отстраненият вече кмет не е заличил в търговския регистър своя фирма, която обаче от години не е развивала търговска дейност.

Според недоволните граждани това са процедурни хватки от страна на бившите управляващи в града, с което се цели да бъде компрометирано управлението на новия кмет и да се стигне до провеждане на нови избори. „За три месеца той успя да вкара в града 1 000 000 лв., благодарение на проекти финансирани от Министерски съвет“, каза пред Дарик организатора на протеста Басри Аслан. Искаме си кмета и вече да започне да се случва нещо във Ветово, да има работа и децата ни да остават тук. Хората, които играя тези игрички ни управляваха дълги години, видяхме ги какво могат. Затова на последните избори ветовчани решиха да се доверят на д-р Мехмед“, сподели друг протестиращ, който не пожела да си каже името, защото се страхува, че ако се върнат старите управляващи може да му навредят.

От своя страна отстраненият от длъжност кмет бе категоричен, че е подал всички необходими документи за заличаване на фирмата си, все пак той е бил председател на общинския съвет и е наясно с изискванията. Няма обяснение защо Общинската избирателна комисия не се е съобразила с този факт. Д-р Мехмед Мехмед ще си търси правата в съда. Всички обаче са притеснени, че проблемът ще забави приемането на бюджета за тази година.

За повече новини и любопитни материали последвайте страницата ни във Фейсбук 

Абонирайте се и за канала ни в YouTube 

*** 

Не пропускайте и документалната трилогия на Генка Шикерова „Социалната война“. 

Вижте първи епизод на: Генка Шикерова: Отвличат ли деца в Норвегия?

Прочетете още