Вестник „Труд” трябва да напусне редакцията си

Главният редактор на всекидневника Петьо Блъсков определи случващото се в офисите на „Труд” като политическа репресия

Вестник „Труд” трябва да освободи редакцията си, която се помещава в сграда на Министерството на културата, заради неплатени сметки и забавени наеми. По-рано днес полиция и представители на ведомството влязоха в офисите на всекидневника и запечатаха част от помещенията. Главният редактор на „Труд” Петьо Блъсков определи случилото се като политическа репресия. Той бе категоричен, че наемите са покрити, но призна за неплатените режийни разходи.

Около 10 часа тази сутрин в редакцията на вестник „Труд” на ул. Лъчезар Станчев в София, дойдоха полицаи и представители на областната администрация и Министерството на културата. Съветникът на служебния министър на културата Велислав МИнеков Светослав Трайков също бе в офисите на ежедневника. Той обясни, че заради забавяне на 10 наема и неплащане на сметки в размер на над 130 хиляди лева вестник „Труд” трябва да напусне сградата.

Полиция влезе в редакцията на „Труд“

От ведомството поясняват, че договорът за наем е прекратен едностранно, за да бъдат освободени офисите на печатното издание и помещенията да бъдат предоставени на Института за недвижимо културно наследство.

Главният редактор на всекидневника Петьо Блъсков определи случващото се в офисите на „Труд” като политическа репресия. Той призна за неплатените 130 хиляди лева режийни разходи, за които обясни, че Министерството не си ги е потърсило.

Междувременно случващото се в редакцията на всекидневника стигна и до консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев. Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова повдигна въпроса пред държавния глава, който отговори, че темата се коментира не за първи път.

Според заповедта на областния управител вестник „Труд” трябва да освободи редакцията си днес.        

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още