Велин Жеков: В някои секции има разминаване с по един глас при машинния вот

Струпването в Двореца на културата и спорта се е получило, тъй като 50 председатели на СИК не са се съобразили с предварително изготвения график

При машинния вот в някои секции във Варна има разминавания с по един глас между подадените и отчетените бюлетини, което е недопустимо. Това заяви ефира на Дарик председателят на РИК Велин Жеков, който няма обяснение за получилото се несъответствие. За разминаванията е докладвано в ЦИК.

Според Жеков секционните избирателни комисии във Варна са се справили с работата си, въпреки че попълването на протоколите е било много сложно.

Струпването в Двореца на културата и спорта се е получило, тъй като 50 председатели на СИК не са се съобразили с предварително изготвения график. Заради бързането им техните протоколи са били почти изцяло сгрешени, добави още Жеков. 

Той подчерта, че 3 МИР Варна е един от най-големите в страната, но е един от първите, които са обработили резултатите от изборите и са ги отчели в Централната избирателна комисия.

До часове ще стане ясно разпределението на 15-те мандата във Варна. Със сигурност поне по един депутат от Варна  ще имат всички партии и коалиции, минали 4-процентовата бариера на парламентарния вот.

Прочетете още