„Възраждане“ след срещата с премиера: Получихме отказ за отпадане на сертификатите

Ще бъде сформирана работна група с учени, които защитават тезата, че мерките трябва да продължат, и учени, които са на обратната позиция

Работна група от учени ще решава да отпаднат ли „зелените сертификати“ и да бъдат ли отменени противоепидемичните мерки. Това обяви пред журналисти депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев след среща с премиера Кирил Петков.

Ганев уточни, че разговорите са били конструктивни, но министър-председателят е отказал на „Възраждане“ „зеленият сертификат“ и противоепидемичните мерки да отпаднат веднага. Вместо това ще бъде създадена работна група с учени на паритетен принцип, които са „за“ и „против“ мерките.

Петков е разговарял с представители на „Възраждане“

Тя ще бъде сформирана под егидата на Кирил Петков и ще работи поне две седмици. Така до 2 февруари работната група трябва да излезе с доклад и изводи по отношение на това как да се процедира със „зеления сертификат“. От „Възраждане“ обаче уточниха, че ако правителството продължи със своята неотстъпчивост и се стигне до затваряне на държавата, ще организират по-мащабен протест.

Срещата стана възможна след отрицателен PCR тест на Кирил Петков. До днес той беше в изолация заради положителен резултат за коронавирус на председателя на Народното събрание Никола Минчев, даден след провелия се Консултативен съвет за национална сигурност при президента.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още