Във Франция започнаха изпитания на ваксина срещу Ковид

Клиничните тестове ще се проведат върху 400 доброволци, пациенти в 40 болници в страната под ръководството на университетската болница в Нант

| Свят, Коронавирус

Френската биотехнологична компания "Ксенотера" започна клинични изпитания на своята потенциална ваксина "Ксав-19" срещу Ковид-19, съобщи в."Паризиен".

Клиничните тестове ще се проведат върху 400 доброволци, пациенти в 40 болници в страната под ръководството на университетската болница в Нант. Изпитанията са започнали сред 67 пациенти в 21 болници.

Потенциалната ваксина срещу Ковид-19 използва поликлонални антитела, получени въз основа на антитела на свине. Целта на изпитанията е да се определи нивото на ефективност на потенциалната ваксина.

Украйна ще участва в изпитанията на ваксина под формата на назален спрей или капки

В началото на месеца от компанията заявиха, че "Ксав-19" е ефикасна срещу различните разновидности и щамове на новия коронавирус.

"Моноклоналното антитяло може да загуби ефективност при мутация на вируса, докато поликлоналните антитела са напълно различни и атакуват вируса от различни посоки", каза изпълнителната директорка на компанията Одил Дюво.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още