Върховният касационен съд потвърди доживотната присъда на бащата, убил 5-годишния си син

200 хил. лева е обезщетението за майката

| България, Габрово

         Окончателно, по обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово Д.Б. от Габрово, бе осъден на доживотен затвор за убийството на малолетния си син. Присъдата на Окръжен съд – Габрово бе потвърдена от Апелативен съд – Велико Търново. С решение от 22-ри т.м. Върховният касационен съд не уважи искането на подсъдимия и защитата му за намаляване на наказанието от „доживотен затвор“ на 20 години „лишаване от свобода“.

         Д.Б. бе предаден на съд и осъден за това, че на 3 юли 2019 г., през нощта, около 4 часа, умишлено умъртвил 5-годишния си син, като го хвърлил от мост с височина 30.5 метра, изграден над р. Янтра, в района на Пречиствателна станция за отпадни води в Габрово. Убийството на малолетното дете е било извършено предумишлено и при условията на опасен рецидив, почти 2 години, след като извършителят изтърпял ефективно наказание „лишаване от свобода“ за други тежки умишлени престъпления.

         За претърпените неимуществени вреди, които са пряка и непосредствена последица от престъплението, Д.Б. е осъден да заплати на майката на починалото дете обезщетение в размер на 200 000 лв.

           

Прочетете още