Симеонов: Шепа разглезени терористи не определят периода на действие на правителството

До март догодина правителството остава в същия състав, реши Коалиционният съвет

| България, Общество

Чуйте повече в репортажа на Гергана Гайдарова

 „Завърши (Коалиционният съвет, бел.ред.) с хепи енд, като в добрите романи, няма да има промяна, което е нещастна, лоша новина за протестиращите, но добра новина за държавата. Ще възтържествува Конституцията и законността. С други думи - следващите избори ги чакайте март месец следващата година“. Това заяви съпредседателят на коалиция „Обединени патриоти“ Валери Симеонов пред „Дарик“.

Вече сме се договорили какво ще се прави, как ще се действа, какъв е периодът на действие на правителството и парламента - какъвто законът го е определил и какъвто са го определили избирателите, а не шепа разглезени терористи, които блокират наляво-надясно кръстовищата и булевардите“, добави лидерът на НФСБ. 

Той се превърна в говорител на днешния Коалиционен съвет, тъй като официална информация за взетите решения така и не беше разпространена, а официални изявления след края на Съвета нямаше.

След като вчера министър-председателят и председател на ГЕРБ Бойко Борисов допусна вариант, в който самият той се отказва от премиерския пост, днес Коалиционният съвет на управляващите реши, че до март догодина правителството остава в същия състав и няма да се подават оставки, стана ясно от думите на Валери Симеонов. 

Борисов: Готов съм по всяко време да си тръгна, не искам напрежение

С уточнението, че не е врачка и няма как да предскаже бъдещето, той допълни, че това е окончателното решение на управляващите. 

По-рано през деня вицепремиерът Томислав Дончев анонсира вариант, в който кабинетът „Борисов 3“ остава до септември тази година. Дончев коментира и възможността самият той да замени Борисов на премиерския пост: „При всички случаи за мен вариант за избор на фигура различна от министър-председателя и председателя на партията, която е първа политическа сила, е съмнителен и ми изглежда като подмяна. Това е отговорът на въпроса, свързан със самия мен... Не мисля, че поне от нашата квота членове на Министерския съвет има някой, който би се нагърбил с функциите на министър-председател.“

Томислав Дончев: Не мисля, че Пеевски има влияние. Аз лично не го познавам даже

В ранния следобед обаче Симеонов лидерът на НФСБ Симеонов обяви, че в крайна сметка никакви оставки към момента не са на дневен ред. 

Прочетете още