Вагон на бързия влак Варна-София дерайлира след сблъсък с неправомерно пресичащ автомобил

250 минути е закъснението на бързия влак от Варна за София, дерайлирал край гара Каменец. Създадена е организация за придвижване на пътниците до София

Бързият влак № 2602 от Варна за София престоява на спирка Каменец от 12:05 ч. след опит за неправомерно преминаване на лек автомобил на жп прелез с редовно задействана автоматична прелезна сигнализация. Това информираха от БДЖ.

По време на преминаване на влака през прелеза в участъка между гарите Левски и Пордим, водач на МПС прави опит да премине и се удря в първия вагон на композицията. Вследствие на удара вагонът е дерайлирал с втората талига.

Няма пострадали пътници и персонал от влака. В момента на място се извършват огледи и следствени действия. Създава се организация за превоз на пътниците с друга композиция. Във влака са пътували 105 човека. Тъй като участъкът е двупътен, няма да има прекъсване на движението на други влакове.

250 минути е закъснението към момента на дерайлиралия бърз влак Варна-София-2602, става ясно от информация на БДЖ.

Поради продължаващите следствени действия е направена организация за превозване на пътниците, пътуващи във влака. От мястото на инцидента до гара Мездра те ще пътуват с пътнически влак Горна Оряховица – Мездра, а от Мездра до гара София с първия възможен влак, след пристигането в гара Мездра.

БДЖ призовава водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или задействана звукова и светлинна сигнализация, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.

Прочетете още