В Търговище регистрираха първия излекуван от коронавирус пациент

42-годишна медицинска сестра, работеща в Шумен, е новият случай на заболял с коронавирус в Търговищка област

Днес (30 юни) е установен новозаболял от COVID-19. Това е жена на 42 години от село Долна Кабда, Поповско. Дамата е дългогодишен служител на болницата в Шумен, където и сега работи като медицинска сестра. Проба за PCR-изследване е била взета вчера – 29.06.2020 г. Резултатът е доказал заразяване, за което са уведомени своевременно РЗИ-Търговище и Областният кризисен щаб. Новозаболялата е хоспитализирана в болницата в Шумен.

Към момента няма необходимост от предприемане на по-специални противоепидемични мерки в Долна Кабда. По данни на Районното полицейско управление в Попово, за последно заразената е била на посещение при родителите в селото на 04.06.2020 г. От тогава са минали 25 дни, което е повече от всякакъв инкубационен период.

Към днешна дата активните случаи на заразени с коронавирус жители на Търговищка област са общо 8. Трима от тях са настанени за лечение в здравни заведения: жена на 42 г. в МБАЛ – Шумен; мъж на 79 г. от с. Дралфа, хоспитализиран в болница в Русе и 53-годишна жена от с. Звездица, настанена за лечение в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище.

Заразени са и четири жени в с. Подгорица на възраст между 53 и 90 години. Заболяването им протича без симптоми, като са поставени под домашна изолация.

Карантинирана, заради заразяване с COVID-19, е и 54-годишна жена от с. Звездица, община Омуртаг.

В Търговищка област вече има регистриран и един излекуван пациент. След лечение в Инфекциозното отделение на болницата в Търговище, жена на 51 г. от Буховци бе изписана от здравното заведение, след като даде двукратно отрицателни проби за COVID-19.

Прочетете още