В Силистра стартира Областният рецитаторски конкурс "С България в сърцето"

| България, Добрич

За 31-ви път Регионално управление на образованието - Силистра и Община Силистра обявяват Областния рецитаторски конкурс "С България в сърцето". Конкурсът е посветен на Националния празник 3-ти март, 143-та годишнина от Освобождението на България, 148-та годишнина от гибелта на Васил Левски и 173 години от рождението на Христо Ботев. Тази година домакини на събитието са Детска градина "Радост", гр. Силистра и ОУ "Отец Паисий", гр. Силистра.

В изпълнение на мерките, свързани с епидемичната обстановка в страната, тази година конкурсът ще се проведе онлайн чрез видеозаписи на изпълненията. Видеозаписите трябва да бъдат качени в периода 08-21.02.2021 г. на линк, отделен за всяка образователна институция, който е изпратен от организаторите.

Право на участие имат деца от подготвителните групи на детските градини / 5-6 г./ и ученици от І-ви до ХІІ-ти клас, като индивидуалните участници могат да бъдат не повече от 3-ма и един групов рецитал от институция във всяка възрастова група. Ще бъдат поощрени изпълнения на текстове от съвременната българска лирика и подходящи за възрастта на участника.

Възрастовите групи са 4:

• I-ва възрастова група - 5-6 г.;

• II - ра възрастова група - І - ІV клас;

• III - та възрастова група - V - VІІ клас;

• IV-та възрастова група - VІІІ - ХІІ клас.

Най-добрите изпълнения ще бъдат стимулирани с награди и ще бъдат излъчени на фейсбук страницата на Община Силистра в навечерието на З-ти март.

Прочетете още