В онлайн среда се проведе шестото издание на родолюбивото състезание „Моята България“ в Свищов

| dnews

По повод Националния празник на Република България Община Свищов организира за шеста поредна година състезанието: „Моята България” за ученици от гимназиален етап, посветено на героичната борба на българите за Освобождение.

Поради извънредните обстоятелства, тази година състезанието  се проведе онлайн, в платформата Zoom, а в него се включиха ученици от пет свищовски училища.

За надпреварата бяха сформирани отбори от по 4-ма ученици от всяко училище, които се състезаваха в два поредни кръга. В първи кръг учениците демонстрираха знания в онлайн викторина в платформата Kahoot, а във втората част на надпреварата представиха мултимедийни презентации, свързани с Освобождението.

Отборите бяха оценявани от жури в състав: д-р Генчо Генчев – кмет на Община Свищов; д-р Анелия Димитрова – заместник-кмет на Община Свищов; Росен Маринов – директор на дирекция „Култура и културно наследство”; Таня Ликова – главен експерт в  дирекция „Култура и културно наследство”; Анатолия Тодорова – уредник в къща музей  „Алеко Константинов“; Веселина Спасова – библиотекар в ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ и Маргарита Колева – библиотекар в ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“

След оценяване на презентациите и сборуване на точките от двата кръга, ресорният зам.-кмет д-р Анелия Димитрова обяви резултатите и поздрави учениците и техните ръководители за участието и достойното им представяне. Тя изрази специални благодарности и към членовете на журито, които за пореден път показаха ангажираност към състезанието и безпристрастност при оценяването. На финала г-жа Димитрова уточни, че наградите, които тази година са ваучери за закупуване на книги, ще бъдат връчени на ръководителите на отборите, при спазване на утвърдените противоепидемични мерки.

В крайното класиране от тазгодишното състезание „Моята България“ на първо място бе отличено СУ „Николай Катранов“;, втори са възпитаниците на СПГ „Алеко Константинов“; почетното трето място е за СУ „Цветан Радославов“; четвърти станаха учениците на СУ „Димитър Благоев“ и пети - ПДТГ „Димитър Хадживасилев“.

Прочетете още