В НЧ"Зора-1990 г," в Победа отбелязаха Международния ден на безопасността на движението по пътищата

| България, Плевен | dnews

На 29 юни отбелязваме Международния ден на безопасността на движението по пътищата. По този повод в Народно читалище „Зора-1990 г.“ село Победа, община Долна Митрополия проведоха редица прояви с различни възрастови групи, които да насочат вниманието на децата и подрастващите към безопасно  и толерантно движение на пътя.

Представени са тематични видеопослания и информационни материали. Видеоклипове на разказите „Бързи и яростни“ и „Уби човек и не трепна“ от книгата „Останете живи“ на журналиста Георги Стоянов направиха тийнеджърите Дебора Бетова, Рая Иванова и Яна Флорова.

Идеята е техните връстници и младите шофьори да се вслушат в посланията и да си извлекат поука от представените реални ситуации. Най-малките деца и ученици оцветяваха рисунки и решаваха задачи на тема „Безопастност на движението по пътищата“  под мотото: „На пътят животът е с предимство“.

Екипът на Читалището благодари на Мариана Илчева – Секретар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Долна Митрополия, за предоставените информационни материали.

Прочетете още