В края на февруари и началото на март повече валежи

Моделите прогнозират динамично време от края на февруари и в първите дни на март, което означава повече валежи, колко точно, все още не е ясно

test

Москва се готви за нов температурен рекорд, в Брюксел европейските лидери не могат да се разберат за парите по многогодишната рамка, а Турция, Сирия и Русия са на прага на по-сериозен конфликт, в провинция Идлиб.

Срещата на върха по бюджета на ЕС продължава

Синоптичната комисия днес освен синоптичните модели, разглежда и няколко други теми, далеч от новините за времето. 

Но първо и най-важно е какво ни чака в следващите дни. До средата на следващата седмица времето ще е предимно сухо, с разкъсана облачност до слънчево и със сравнително високи дневни температури.

От неделя нататък дневните температури в равнинните части на страната ще са от 12 до 14, дори 16 градуса, на места. Сутрешните температури ще са около нулата или над нея. Няма да има условия за замърсяване на атмосферата с фини прахови частици, така че ще дишаме сравнително чист въздух.

В събота все още на места ще има повече облаци, но и слънцето ще се показва, вероятността за валежи е малка. В неделя по-добро време с по-високи дневни температури, а в понеделник ни чака още по-хубаво време, като изключим северните и североизточни райони, където ще има повече вятър и облаци.

Във вторник и сряда времето ще остане без съществена промяна, но вече в сряда и най-вече в четвъртък ще имаме нови валежи от дъжд, в планините от сняг. Дневните температури слабо ще се понижат заради преминаванато на нов средиземноморски циклон.

Въобще в края на февруари и началото на март, моделите очертават динамично време, със зараждането на серия средиземноморски циклони, които ще оказват влияние на времето на Балканите и над нашата страна.

Главно около първи и втори март, след това около пети -шести март е възможно да имаме нови валежи от дъжд, в планините от сняг.

Не ни очаква сериозно застудяване и през целия перод на валежи вероятно сняг в равнинните части на страната няма да вали, ще вали дъжд, а само в планините валежите ще са от сняг за радост на скиорите.

Необичайно топлото време в Русия продължава, в днешния петъчен ден синоптиците очакват нов температурен рекорд в Москва - температура над 5 градуса, което ще бие рекорда от 1976 година, когато на днешния ден температурата в руската столица е била 4,3 градуса.

Синоптичната комисия коментира и новините около отлагането на влизането ни в чакалнята на еврозоната, като изводът е, че това е лоша новина, новина, която трябва да получи своето обяснение лично от премиера, тъй като той очевидно дава заден ход.

България може да забави влизането си в чакалнята на еврозоната

Думите му за консенсус не са особено издържани, тъй като пълен консенус не може да има по какъвто и да е въпрос, а най-малкото по въпроса за влизането ни в еврозоната, което е стратегическа цел на България.

За повече новини и любопитни материали последвайте страниците ни във Фейсбук и в Туитър

Абонирайте се и за канала ни в YouTube

Прочетете още