В ход са довършителните дейности по ремонта на кръстовището на улиците "Хаджи Димитър" и "Самуил"/СНИМКИ/

Главният инженер на Община Плевен Владислав Иванов увери, че довършителните дейности във възловия за Девети квартал район ще приключат още днес

| България, Плевен | dnews

Довършителни дейности по обръщане на стрелките на контактната тролейбусна мрежа в участъка на ремонтираното кръстовището на улиците „Хаджи Димитър” и „Самуил” в Плевен започна фирмата изпълнител. Забавяне се получи заради по-късното изработване на поръчаните в Чехия части за отклонението на въздушната мрежа. Материалите бяха получени в  Плевен в понеделник. Очаква се предвидената в проекта корекция на мрежата да приключи до дни и придвижването на автомобили и тролейбуси в ремонтирания участък на кръстовището да става регламентирано, както е по одобрения проект.

Проектът за ремонт на обекта включваше изпълнението на нова асфалтобетоновата настилка в два пласта на цялото кръстовище; подмяна на бордюрите; нова тротоарна настилка от бетонови тротоарни плочи; новоизградена еднопосочна лента по ул. „Хаджи Димитър” източно от кръстовището; обособяване на паркоместа по ул. „Цар Самуил” южно от кръстовището; осигурена достъпна среда чрез тротоари с понижен бордюр в зоните на пресичане; организация на движението по време на експлоатацията посредством хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация с пътни знаци; повдигнати острови за насочване на автомобилното движение.

Проектът за реконструкция на кръстовището беше изработен съобразно законовите изисквания, съгласуван с всички компетентни институции и одобрен от Експертния съвет при Община Плевен. Съоръжението беше пуснато в експлоатация с временна организация на движение, одобрена от Пътна полиция. В този период тролейбусите трябваше да се движат на дизелов двигател между двете спирки в участъка, което не всички водачи спазваха и караха в насрещното движение въпреки маркировката и поставените знаци. С окончателното довършване на дейностите се очаква да бъде нормализирано преминаването на моторни превозни средства и пешеходци във възловия за Девети квартал район.

За Дарик радио, главният инженер на Община Плевен Владислав Иванов увери, че довършителните дейности във възловия за Девети квартал район ще приключат още днес.

Прочетете още