В Голямо Ново: дете и трима възрастни са с коронавирусна инфекция

Затварят детската градина в Голямо Ново * Колективът и 12 деца са поставени под карантина

Четирима жители на търговищкото село Голямо Ново дадоха положителен резултат за заразяване с корона вирус. Сред тях е и дете на 4 години. Положителните им резултати бяха получени в късния следобед днес (3 юли), съобщиха от Областния щаб за борба с разпространението на заразата в Търговище.

Четиримата новозаразени са членове на семейството на 46-годишната Фиданка от с. Голямо Ново, община Търговище, която вчера бе хоспитализирана в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище с доказана коронавирусна инфекция.

С отрицателен резултат е единствено сестрата на заболялата, с която живеят в общ дом.

Новозаразените са съпруг, син, снаха и 4-годишният внук на Фиданка. Към момента нямат оплаквания по здравословното състояние.

Всички възрастни лица в семейството са безработни. 4-годишното дете, обаче, е посещавало детската градина в селото. В тази връзка заведението ще бъде затворено за времето до 14-ти юли тази година. Още тази вечер ще бъде извършена пълна дезинфекция на сградата и прилежащите й площи. Предписания за самоизолация ще бъдат връчени на персонала в детската градина – на 4 души от педагогическия колектив и на 12 деца, които са били в контакт с 4-годишното заразено с коронавирус дете.

За ситуацията са информирани общопрактикуващият лекар на семейството, кметът на населеното място и всички ангажирани с недопускане разпространението на COVID-19.

Работи се по установяване контактните лица на новоинфектираните жители на с. Голямо Ново, съобщиха още от Областния щаб за борба с разпространението на заразата.

Прочетете още