В Дупница създават Общински фонд за местни граждански инициативи

Създаването на общински фонд в Дупница, който да финансира местни граждански инициативи предлага Костадин Костадинов, идеята е на групата на СДС и е част от тяхната предизборна кампания. Правилникът и самата идея са разработени последната година. Ще се даде възможност на различни неправителствени организации, читалища, неформални граждански групи, Сдружения на етажната собственост да кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ от този общински фонд. Кандидатите ще трябва да вложат и минимални средства от тяхна страна, а специална комисия ще степенува проектите, в зависимост от определените приоритети. Всяка година ОбС ще определя приоритетите, като желанието на Костадинов е първоначално вниманието да бъде насочено към чистотата и инфраструктурата.

Финансирането на общинския фонд се предвижда да бъде от общинския бюджет, като не се изключват възможности и за финансиране чрез други източници.

Правилникът ще бъде качен на сайта на община Дупница и ще остане там един месец, след това ще бъде разгледан от ОбС Дупница.

Прочетете още