Успял сливналия ще води листата на ПП „Републиканци за България” в Сливен

На проведен Изпълнителен съвет на ПП „Републиканци за България“ бяха обсъдени, приети и утвърдени водачите на листите за предстоящите парламентарни избори. Председателят и зам.-председателят Цветан Цветанов и Павел Вълнев се включиха в срещата от Вашингтон, където са на работно посещение. В онлайн срещата взеха участие представителите на Изпълнителния и Контролния съвет на партията.

Водач на листата на партията в 21-ви МИР Сливен ще бъде Пенчо Недев Иванов.

Той е роден през 1959 година в Сливен. Преди повече от 20 години заминава за САЩ, където благодарение на упорития си труд, постига aмериканската мечта, изграждайки успешен транспортен бизнес в Чикаго.

Пенчо Иванов е активна и разпознаваема личност сред българската общност в Америка, но и тук, в родния си град. Като най-голям свой успех в живота, той посочва прекрасните си деца - син и дъщеря, а за най-голяма своя радост без съмнение изтъква своите четирима прекрасни внука.

През 2019 година Пенчо Недев стана известен в Сливен и България с доброто си сърце и голямото си дарение на отделението по Неонатология в сливенската МБАЛ «Д-р Иван Селимински». Тогава той бе обявен от ръководството на болницата за най-големия частен дарител. Това бе първото негово публично дарение в България, но в Чикаго е популярен, като човек, който силно подкрепя българската общност и църква.

До момента Пенчо Иванов не е бил член на други политически партии и доказва, че обявената от ПП „Републиканци за България“ цел за налагане в политиката на чисти, неопетнени и успели българи, може да бъде постигната.

Останалата част от листата на ПП „Републиканци за България“ за област Сливен ще бъде ясна до началото на следващата седмица.

Прочетете още