Условна присъда за дрогиран шофьор потрошил 6 коли. Прокуратурата: Бил е небрежен

23-годишният Антон Михов, който на 9 май м.г., след злоупотреба с кокаин, предизвика с Мерцедеса си- G –класа зрелищно автомеле на ул. „Митрополит Симеон“ в суперцентъра на Бургас и помля шест коли, се размина с условна присъда от три месеца лишаване от свобода и глоба от… скромните 150 лева. До този развой се стигна след подписано споразумение между подсъдимия и прокурор Димо Маджаров от Бургаската районна прокуратура, което пък е одобрено от съда.

В решението, публикувано на официалната страница на институцията, става ясно, че според прокуратурата извършеното престъпление, е проява на… небрежност. А на подсъдимия дори не е отнета шофьорската книжка. Този парадокс пък бил допуснат , тъй като по време на „инцидента“ Антон е карал без книжка, която му била отнета няколко месеца по-рано заради нарушения, уточниха юристи пред репортер на dnews.

Припомняме, че след автомелето Антон отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици, но в крайна сметка бил задължен със съдебно решение. Експертизата, извършена в Специализираната химикотоксикологична лаборатория към ВМА –София, дала удивителни резултати- в деня на тежката катастрофа, Михов е шофирал под въздействието на - кокаин и метаболити / бензоилекгонин, етилекгонин/.

Прочетете още