Удължават валидността на ТЕЛК решенията

Новото удължаване на срока на валидност дойде, след като организации на хора с увреждания предупредиха, че в условията на продължаваща пандемия е непосилно обикалянето на лекарски кабинети

ТЕЛК решенията, изтекли по време на извънредното положение или на сегашната епидемична обстановка, ще бъдат валидни още 3 месеца след края на обстановката, реши Народното събрание. Това означава, че ако извънредната епидемична обстановка приключи на 31-ви юли, както е заложено към момента, решенията от ТЕЛК ще важат до края на октомври.

Новото удължаване на срока на валидност дойде, след като организации на хора с увреждания предупредиха, че в условията на продължаваща пандемия е непосилно обикалянето на лекарски кабинети, за да бъде подновено експертно решение.

Тъй като предишният по-дълъг срок на решенията беше до 13-ти юли, около 5000 хора с увреждания получиха само половината от инвалидната си пенсия за този месец. След тези промени те ще получат остатъка от пенсиите си, като от НОИ съобщиха за Дарик радио, че изплащането на сумите ще започне през следващата седмица. 

Прочетете още