Учители от Вечерното за знанията и приятелствата в клас

| Бургас, България

Трескава подготовка тече сред възпитаниците на Вечерна средна гимназия „Захари Стоянов“ в Бургас за предстоящите матури в края на тази седмица. Учители и ученици са убедени, че и тази година, учебното заведение ще има свой представител сред отличниците от страната. И това ще бъде най-доброто признание за училището, което тази година отбелязва своята 75-та годишнина.

От ефира на „Дарик“ – Югоизток „влизаме в клас“ с двама преподаватели от Вечерната гимназия в Бургас – Васил Киров (на снимката вляво) и Борислав Комитов. Двамата стават част от колектива едновременно през 2017 година. Явяват се на конкурс, който преминават успешно. Четири години по-късно са и класни ръководителите на 9 и 6 клас.

Защо Вечерното

„Училището е доста популярно - имаме над 300 ученици. Работата във Вечерната гимназия приех като експеримент – исках да разбера какво е да работиш с вече големи хора. Аз съм свикнал с малки ученици от 5 до 7 клас, на които преподавам в друго училище. За мен работата във ВСУ „Захари Стоянов“ беше предизвикателство. Не съжалявам и се радвам, че преподавам точно в това училище и то с такива ученици“, сподели Борислав Комитов, който е преподавател по „География и икономика“ и Технологии и предприемачество“.

Гимназията се превръща в място не само за учене – извън учебните часове е място за споделяне на истории, търсене на съвети, подкрепа.

„Работната среда е съвсем различна. Нашите ученици не страдат от липса на мотивация – нещо, което често се среща в началните и средни училища. В своята практика до момента не съм се

сблъсквал с проблема –

липса на дисциплина.

Много сериозна част от нашите ученици правят сериозни жертви, за да са в клас. Повечето имат семейства, бизнес – за тях е трудно да съчетаят всички неща заедно с ученето. Въпреки всичко те успяват и заслужават адмирации“, казва Васил Киров. В гимназията той преподава дисциплините „История и цивилизации“ и „Български език и литература“.

Целият разговор с Борислав Комитов и Васил Киров, чуйте в звуковия файл:

Прочетете още