Учител по история изтърва бойния си пистолет в час

Полицейска акция се е провела в силистренското ОУ „Иван Вазов”. По неофициална информация, в часа по история от джоба на преподавателя на пода паднал пистолет. Според бързата градска мълва,  учениците се уплашили и някой се обадил на тел. 112. Полицейският патрул пристигнал веднага и иззел оръжието. След проверка се изяснило, че оръжието е бойно и законно регистрирано.

Запознати със случката съобщиха, че притежателят му – 59-годишният Д.Д.,  е бивш полицейски служител, назначен преди две години като учител по история и цивилизации в училището. От ОД на МВР в Силистра днес съобщиха, че ще бъде взето отношение по административен ред, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, спрямо 59-годишния учител, чийто законно притежаван пистолет е изпаднал на пода по време на час в силистренско училище.

Вчера мъжът е бил поканен в Районното полицейско управление в Силистра, където доброволно е предал на полицейските служители оръжието. Директорът на  ОДМВР-Силистра  разпореди пълна проверка на лицето по  спазването на законовите изисквания  за носене и съхранение на огнестрелно оръжие.

Събраните от проверката материали ще бъдат докладвани в Районна прокуратура – Силистра за становище и указания към полицейските служители.

Прочетете още