Ученици и учители във Варненско са с Covid-19

Контактът им с вируса е станал в домашна среда преди първия учебен ден

Двама ученици и трима учители от Варненска област за заразени с Covid-19. При всичките контактът с вируса е станал в домашна среда преди първия учебен ден. Те са своевременно изолирани, съобщи на брифинг д-р Янка Драганова, шеф на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ-Варна.  

Заразените ученици (на 10 и 12 години) и учителите са от общините Варна и Аксаково.

Служител в университет в морската столица също е дал положителна проба за коронавируса, посочи д-р Драганова. Тя уточни, че има указания за действия при необходимост в учебните заведения.

Само 4 нови случая на коронавирус във Варна за ден

В сравнение с предходните 2 седмици се забелязва лек спад в разпространението на COVID-19 във Варненско. За последната седмица случаите в областта са 55, добави зам.-директорът на РЗИ-Варна д-р Елена Генева.

Регистрирани са две лица с вируса, които работят в лечебни заведения за извънболнична помощ. Става въпрос за медицинска сестра и служител на регистратура. Те са с леки симптоми на домашно лечение.

Д-р Ангел Кунчев: Коронавирусът си прави каквото си поиска

Хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ са 26 пациенти, като няма хора в тежко състояние. С леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 206 лица. 

Броят на излекуваните вече е 1105, при 1377 случая на коронавируса във Варненско от началото на пандемията.

Прочетете още