Ученици и учители от ФСГ "Васил Левски" посетиха Истанбул по проект

| България, Добрич | dnews

Ученици и учители от ФСГ "Васил Левски" в Добрич посетиха търговска гимназия в Истанбул, Турция.. Работната среща е част от Програма Еразъм + и бе с продължителност една седмица. Координатор на проекта за България е зам.директорът на гимназията Минка Господинова.

Пет са държавите, които ще работят заедно в продължение на две години - Турция, Испания. Италия, Румъния и България. Дейностите по проекта са свързани с основната тема, която е "Заедно срещу дискриминацията". Представители на училището бяха Йозленч, Сияна, Данчо, Теодор и Йордан - ученици от 10 клас, директорът на гимназията инж. Ангел Христов, учителят по философия и психолог в гимназията Десислава Кирова и Радостина Кръстева - учител по английски език.

Програмата включваше посещение на Инспектората по образование, работни срещи в училище, анализ на анкети и проблеми, свързани с тормоза в училище, запознаване с културата, традициите, обичаите, историческите забележителности и др.

Учениците от петте държави представиха презентации на училището, града и държавата си. След оспорвано и забавно състезание бе избрано и лого на проекта. Всички ученици рисуваха върху стената на училището, като за целта бе поканен известен турски художник. Посетиха музея на слепите и глухите, където бяха поставени на тяхно място под формата на различни ситуации, в които трябва да се справят като хората в неравностойно положение.

На тази първа среща по проекта участниците работиха по актуални проблеми като тормоза и насилието в училище.

Прочетете още