Участъкът от пожара на „Тракия“ остава затворен

Вижте как променят движението

| България, Общество

От утре – 9 април, движението от 5-ти до 9-ти км на автомагистрала „Тракия“ ще се осъществява двупосочно в платното за София. Преминаването в платното за Бургас се ограничава за ремонт на настилката в около 500-метров участък при 7-ми км, където днес възникна пожар след пътен инцидент между два тежкотоварни автомобила. Нанесените щети налагат реконструкция на настилката в отсечката и полагане на нови предпазни огради, съобщиха от АПИ.

Движението на запалилата се на „Тракия“ цистерна било „съмнително“

Предвижда се аварийните ремонтни работи да завършат до края на седмицата. След това ще бъде затворено платното за София при 7-ми км на „Тракия“, за да се отстранят щетите по настилката в 200-метров участък. Там ще бъде подменен износващият асфалтов пласт.

Тир и цистерна са се ударили на автомагистрала „Тракия“, загинал е единият шофьор

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.  

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още