34 души са вече излекуваните от Covid-19, 498 е общият брой на заболелите

Трима нови заразени с коронавирус в Иран

Двама иранци вече починаха от усложненията на заболяването

Иран съобщи днес за три нови случая на заразени с новия коронавирус от Китай, след като вчера потвърди, че двама души са починали от болестта в град Кум, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Всички училища и университети, включително религиозните шиитски семинарии, са затворени в свещения за шиитите град Кум, съобщи официалната информационна агенция ИРНА.

Кум, на около 140 километра южно от столицата Техеран, е популярна дестинация за религиозен туризъм и център за образование и религиозно обучение за мюсюлманите шиити не само от Иран, но и от Ирак, Пакистан, Афганистан и Азербайджан, отбелязва АП.
Агенция ИРНА съобщи, че и тримата новозаразени с вируса са иранци, жители на Кум, като един от тях е посетил град Арак.

Заместник-министърът на здравеопазването Мохамад Махди Гуя каза, че няма данни заболелите да са имали контакти с китайски граждани.

Иранските власти разследват откъде е дошла заразата и възможната връзка с религиозните поклонници от Пакистан и други страни.
Министърът на здравеопазването Саид Намаки заяви, че близо 60 ирански студенти, евакуирани от китайския град Ухан, епицентър на епидемията, са поставени под 14-дневна карантина, след като били върнати в Иран.

Прочетете още