Три пъти по-малко са пътниците в градския транспорт от времето преди Covid

| България, Бизнес
test

Три пъти по-малко са пътниците в градския транспорт от времето преди емипедията и възстановяването ще стане бавно, вероятно през септември нещата ще се нормализират, това мнение изрази Изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев.

Тази ситуация тежко удари транспорта, каза той. Направихме оптимизация на движението, но вече градският транспорт се движи в пълен обем.

Дилчев посочи още, че като цяло противепидемичните мерки се спазват, хората носят маски, а онези, които не го правят подлежат на глоба от 300 лева.

Два пъти на ден се прави дезинфекция на всички коли на градския транспорт. Според Дилчев градският транспорт е безопасно място и не бива хората да се плашат да пътуват, като спазват всички противоепидемични мерки. 

Имахме двама заразени шофьори, които обаче са заразени извън своята работа. Все още не се продават билет от шофьорите. Почти половината от шофьорите са тествани, около 400 души, допълни той.

Дилчев призова всеки да се снабди с превозен документ и да планира своето пътуване. 

Изпълнява се проекта за "електронен билет" независимо от кризата и на края на годината ще имат многобройни начини да се плаща, по най-различни и модерни начини за разплащания.

Над 1300 са служителите в Градска мобилност, пропуснатите ползи за март и април са около 18 млн. лева, посочи Димитър Дилчев.

Прочетете още