Три години затвор за шофьор, седнал зад волана почерпен

| Благоевград

Шофьор от Разлог получи ефективна присъда от три години затвор, седнал, за пореден път, зад волана след употреба на алкохол.

Съдът е признал за виновен П. Н. за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 2 от НК. Подсъдимият е системен нарушител на правилата за безопасно движение по пътищата. Нeколкократно е осъждан за шофиране след употреба на алкохол с влезли в сила присъди.

През деня на 21.12.2019 г., в близост до бензиностанцията в района на гр. Разлог, мъжът управлявал лек автомобил м. „БМВ“. При проверка по надлежен ред е било установено, че водачът се намира под влияние на алкохол. С техническо средство е било установено наличие на 3 промила алкохол в кръвта му. По случая е било образувано досъдебно производство, а в края на 2020 г. П.Н. е бил предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура – Разлог.

С присъда на първоинстанционния съд П.Н. е осъден на три години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване, глоба в размер на 500 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от три години.

Осъдителната присъда подлежи на обжалване и протест пред въззивната инстанция.

Прочетете още