Trending Topics: Първата платформа-хибрид между журналистика и предприемачество

| Бизнес, България
test

Trending Topics е първата в Централна и Източна Европа платформа-хибрид между журналистика и предприемачество. От началото на тази година медията е с офис в София. Целта да се изгради информационен портал от ново поколение – медия на мрежа от журналисти и предприемачи, активно участващи в новата икономика в България.

Trending Topics стартира през 2016 г. като блог за стартъп и технологии в Австрия. За почти четири години от създаването си Trending Topics израства до информационна платформа. Порталът съдържа новини и анализи от стартъп и дигиталната среда.

Екипът в София си поставя една важна цел – да запълни празнината в журналистиката, която отразява иновациите на българския и източноевропейския пазар. Trending Topics в България иска да осигури разпространението на достатъчно и качествено съдържание за предприемаческите, технологичните и иновационните процеси у нас и на околните пазари.

Местният екип се ръководи от две българки с професионален опит от Виена – Ирина Обущарова и Александра Козбунарова.

Ирина Обущарова е част от Trending Topics още от старта на платформата в Австрия. Последните 11 години работи във Виена, където започва кариерата си като ръководител продажби във виенското списание Biber. По-късно тя работи за Kobza Media Group и по-късно преминава към IT-сектора, където отговаря за маркетинга на различни софтуерни решения.

Александра Козбунарова също започва кариерата си във Виена като сътрудник в списанието Biber и в местния вестник Wiener Bezirkszeitung. Преди четири години Козбунарова се завръща в България, за да се присъедини към една от най-големите бизнес медии у нас – Капитал. По-късно тя се присъединява към EDIT – неправителствената инициатива, която подкрепя иновативното икономическо развитие, проучва и картографира местната стартираща екосистема.

TrendingTopics.bg публикува новини, анализи и видео съдържание за предприемаческата и технологичната среда в Европа на английски и немски език. Българската част от портала разпространява съдържанието на английски и се фокусира върху случващото се в София и България.

Чуйте и вижте в прикаченото видео какво още споделиха Александра и Ирина в Дарик Кафе ^^

Прочетете още